Berlithion 300 oral
tanjica
19 poruka
|
Pozdrav, molim Vas budite ljubazni i odgovorite mi kako se pije lek Berlithion 300 oral:? Mama je dobila da ga pije i apotekar joj je rekao da se pije 1+0+1, lekar ništa nije naglasio, a u uputstvu u leku piše da se piju 2 tablete odjednom i da se izbegavaju kalcijum, magnezijum, proizvodi od mleka (može uveče ako se lek popije ujutru). Problem je u tome što je od kardiologa dobila da pije efervete Mg i Ca i ako Berlithion 300 oral pije kao 1+0+1, znači da ne može da ih pije. Pored toga, od dermatologa je dobila i Phlebodia 600 mg za cirkulaciju, pa ako ste me razumeli šta sam sve htela da kažem (a nadam se da jeste), molim Vas za savet kako sve to da ukombinuje? Hvala unapred. |
filip
Administrator
138 poruka
|
Molim Vas da napišete koja je primarna dijagnoza kod Vaše majke? Da li je dijabetičar? |
tanjica
19 poruka
|
Nije, reumatoidni artritis, ako mogu da dodak da pije i Nimulid zbog bolova. |
filip
Administrator
138 poruka
|
Izvinite zbog čekanja na odgovor, ali sam morao da proverim tekst uputstva jer se u drugim izvorima ne govori o ovim interakcijama alfa lipoinske kiseline. Kako je u uputstvu navedeno da postoje interakcije, a postoji potreba za korišćenjem preparata Mg i Ca, onda je preporuka da Vaša majka uzima dve tablete ujutro. |
tanjica
19 poruka
|
Najlepše hvala, da napomenem samo da joj lek nije preporučio reumatog pošto sam detaljno pregledala nalaze, ima i artritis, ali zbog trnjenja i bockanja u rukama i nogama pregledao je i neurolog već neurolog, a dijagnoza je bila da EMNG nalaz ukazuje na radikularnu leziju L5 obostrano i da postoje znaci distalne polineuropatije, pa ako Vam nije problem, pošto ste odgovor na najvažnije mi pitanje već dali, da mi pojasnite o čemu se tu zapravo radi. Najlepše hvala. |
filip
Administrator
138 poruka
|
Utvrđene su degenerativne promene na nervnim završecima. Polineuropatija je česta komplikacija dijabetesa (otud i moje prvo pitanje). Alfa lipoinska kiselina je prema svim dosadašnjim ispitivanjima dala dobre rezultate kod ovog oboljenja, a i kolege iz apoteka imaju pozitivan odgovor od pacijenata na terapiji. |
tanjica
19 poruka
|
Hvala puno. |
tanjica
19 poruka
|
Poštovani, budite ljubazni i odgovorite mi nešto više o leku Detralex. Unapred hvala. |
filip
Administrator
138 poruka
|
Imamo neki tehnički problem tako da ne mogu da preselim pitanje u odgovarajući forum. Da više ne biste čekali odgovoriću ovde, a onda ću kada rešimo problem preneti u deo Terapija bolesti kardiovaskularnog sistema. Detralex spada u grupu bioflavonoida i sadrži dve aktivne supstance diosmin i hisperidin. Ove supstnce deluju antiinflamatorno i smanjuju propustljivost kapilra pa se zbog toga nalaze u grupi vaskuloprotektiva. Indikovan je kod hronične venske insuficijencije, akutnih hemoroida i limfedema. |
Arcana
1 poruka
|
Mene zanima jedna stvarchica. Ja imam 19 godina, i dijabetichar sam vec 17 godina, na insulinskoj pumpi sam i skoro su mi uveli ovaj lek Berlithion 300 oral. I ja ne znam da li se tripujem, ili dobijam na tezhini. Nemam vagu da se izmerim, ali chini mi se da se gojim, a mozhda i lupetam (moguce je da jedem malo vishe :p). Pa eto samo pitam, da li znate da li on deluje na tezhinu? |
filip
Administrator
138 poruka
|
Arcana, po podacima koji su mi dostupni alfa-lipoinska kiselina ne utiče na porast težine. Inače se prepisuje dijabetičarima i daje dobre rezultate. Ukoliko dobijate na težini a to nije samo osećaj, već vaga pokazuje tako nešto, obratite se svom lekaru svakako. |