Prilazid
VMilan
4 poruka
|
Imam povišen pritisak (koji je familijarno nasledan )Uvek mi je bio problematičniji arterijski pritisak koji je konstantno 90,100,105, a gornji se kreće u veličini 145 povremeno i 135, a ponekad i 150. Lečim se od svoje 32 godine (raznim lekovima koji se i nesećam ..)Sada imam 53 godine i zadnjih 10 godina koristi sam prilazid od 2.5 mg, pa od 5 mg. Dve godine unazad koristim prilazid plus 5 mg i bromazepam od 4 mg jedan u toku dana i to uveče pre spavanja. Moju interniskinju sam pitao dali postoje po zdravlje ovi lekovi koje koristim , na šta mi je ona odgovorila bolje i lekovi nego da je uvečano srce. Ja dobro ponosim lekove (osim kad me životni problemi izbace iz ravnoteze i tada mi pritisak bude 11o/150 sa tupim bolom u predelu potiljka i trnjenja leve ruke i malog i domalog prsta ) Kontrole su mi na 2-3 meseca. Normalne sam konstitucije visina 180/91 kg. Želeo bih samo nešto više da kažete o leku i zavisnosti ili možda da sam stekao neku vrstu imuniteta i šta mislite jer većina pacijenata ga koristi. Hvala na ustupljenom prostoru i hvala unapred. |
filip
Administrator
138 poruka
|
Milane, izgleda da Vam ova terapija ne odgovara jer je vaš pritisak prema opisu koji ste dali i dalje visok (90,100,105 – “donji” ili dijastolni) i 145 povremeno i 135… 150 – “gornji” ili sistolni). Ne radi se o tome da ste stekli imunitet na lek, već je verovatno potrebna promena terapije koja treba da Vaš krvni pristisak dovede u normalu. Zavisnost od lekova u Vašem slučaju može da se razvije kod bromazepama. |
VMilan
4 poruka
|
Razumeo sam ( jedino sto sam u brzopletosti otkucao bromazepam od 4 mg , a treba od 3 mg,) i svakako ću porazgovarati o promeni terapije sa svojil lekarom. Pozdrav i svako dobro Milan. |