Marocen i sinuzitis

Subscribe to Marocen i sinuzitis 2 poruka, 2 učesnik(a)

Baloon2 Jasna 8 poruka

Molila bih za još jedan savet!
Pre dve nedelje(možda malo više) sam završila terapiju Ciprocinalom i Hemomicinom je kao virusna infekcija koja se proširila do upale grla i krenula ka bronhijama!

U subotu (posle dve nedelje,možda malo više) mi se javlja sekrecija iz nosa jake žute boje ,glavobolja i malaksalost,jaka slivanja niz grlo (koja se kod mene obično pretvaraju u upale) !
Lekar mi je dao Marocen prvi dan 3×500mg,potom 2×500mg ,i Cinnabsin….

Ja do sada nisam ni jedan od ovih lekova koristila ( a nisam ni čula za njih).
Zanima me koliko je efikasna ova terapija koju sam dobila! Bojim se da mi se ne povrati ponovo ,više ni sama ne znam koliko sam lekova popila ,a i sužen mi je spektar antibiotika koje smem ( ne smem penicilin ,tetraciklin i eritromicin)

Izvinite na opširnosti ,ali pokušala sam da dam sve informacije i hvala unapred na odgovoru!

Baloon2 filip Administrator 138 poruka

Cinnabsin je homeopatski preparat koji je registrovan za ovu vrstu indikacija (zapaljenje sinusa).

Ciprocinal i Marocen su lekovi koji sadrže istu aktivnu antibiotsku supstancu ciprofloksacin.

Preosetljivost na ostale antibiotike sužava mogućnost primene antibiotske terapije.

Da li ste pre primene terapije dobili uput da uradite bris i antibiogram? Osetljivost uzročnika infekcije na različite antibiotike omogućava bolji terapijski pristup i u slučajevima kada postoji preosetljivost na neke antibiotike, kao što je kod Vas slučaj.